пʼятниця, 08 лютого 2008 12:16

Естонець передумав розлучатися з кулеметом знайденим у себе на хуторі

 Житель Вільяндиського повіту Естонії Віллє Древінг, який займається розкопками і пошуком воєнних поховань, вирішив не віддавати в музей кулемет, знайдений ним при зносі свого старого хутора. Раніше, як повідомляє Postimees з посиланням на Sakala, він передавав музеям всі свої знахідки, але вирішив більше цього не робити після публікації в газеті, що образила його.

Кулемет Vickers, виготовлений в Англії 1911 року, Древінг виявив ще у 2006 році. Згодом він встановив, що його знахідка використовувалася у часи Визвольної війни (війни Естонії з Радянською Росією 1918-1920 років).

Незадоволеність Віллє Древінга викликала публікація, в якій його називали "зловмисником і осквернителем  історичної пам"яті". Крім того, в статті пропонувалося відібрати у нього кулемет на користь держави.

Після цього володар знахідки передумав віддавати його музею, як планував раніше. За його словами, він не порушує закон, коли зберігає кулемет вдома: нинішній стан зброї, як заявив Древінг, не дозволяє використовувати її для стрілянини.

Водночас він не заперечує, щоб його знахідка експонувалася у Вільянді. "Якщо влада зробить біля скульптури Лайдонера (генерал Йохан Лайдонер, головнокомандуючий естонською армією до 1940 року) ящик з непробивного скла, то я готовий помістити туди кулемет, не вимагаючи винагороди", - заявив Древінг. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Естонець передумав розлучатися з кулеметом знайденим у себе на хуторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі