четвер, 09 квітня 2009 11:32

ЄС сварить Китай за надмірний експорт сталі

ЄС сварить Китай за надмірний експорт сталі
Представники ArcelorMittal, найбільшої у світі сталеливарної компанії, заявили, що на невизначений час скорочують кількість працівників в Європі на 50% - з вини "виняткових економічних умов". Аналітики побоюються, що значну частину європейських сталеливарних заводів буде закрито.

"Це катастрофа, особливо з огляду на те, що вищі керівники компанії не говорять, коли виробництво буде відновлено," - заявив Жак Лапланш, секретар європейського профсоюза працівників ArcelorMittal.

У 166-сторінковій доповіді Європейський парламент звинуватив Китай у "систематичному порушенні норм на ринку сталі", в результаті чого цей ринок "нераціонально розширюється", що сприяє "штучному зниженню рівня витрат" і експортним пільгам.

Європейська комісія вважає, що деякі китайські заходи з підтримки металургійної промисловості припустимі в рамках законів Всесвітньої торговельної організації, але спостерігається ескалація китайського експорту.

Хоча виробництво сталі скорочуються по всьому світі з метою закриття надлишкових потужностей , в Китаї це виробництво продовжується на тому ж рівні. Активна позиція Китаю тисне на світові ринки, вважають експерти.

У сталеливарній промисловості ЄС працює 440 тисяч робітників.

Китайський експорт сталі до ЄС складав 1,6 млн тонн в 2005 році, 5,6 млн тонн в 2006 році, 11,5 млн тонн в 2007 році і обсяги зросли в 2008 році, повідомляє TheTelegraph

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «ЄС сварить Китай за надмірний експорт сталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі