пʼятниця, 03 червня 2022 17:15

Епіфаній розповів, скільки громад РПЦ перейшли до ПЦУ від початку війни

Епіфаній розповів, скільки громад РПЦ перейшли до ПЦУ від початку війни
Епіфаній наголосив, що єдність українців з'явилася і на духовному полі. Фото: instagram.com/mytropolyt_epifaniy/

З початку повномасштабного вторгнення до Православної церкви України перейшло понад 600 церковних громад з Російської православної церкви.

З початку війни відбувся певний моральний злам, розповів предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній в етері національного марафону.

"Якщо ми візьмемо від часу Об'єднавчого собору і отримання Томосу, то на сьогодні вже понад 1000 громад, але протягом трьох останніх місяців до Православної церкви України з боку Московського патріархату доєдналося близько 600 нових громад", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній проситиме Кабмін передати ПЦУ один із храмів Києво-Печерської лаври

Епіфаній наголосив, що єдність українців з'явилася і на духовному полі.

"Світ нам повірив, що ми можемо перемогти агресора, але й на духовному полі ми також бачимо певні зрушення щодо єдності пр'вославних українців в єдиній помісній українській православній церкві, бо всі українці в час випробувань війною повинні об`єднатися", - зазначив митрополит.

Архієрейський собор Православної церкви України звернувся до Вселенського патріарха та предстоятелів помісних церков. Там попросили засудити духовні злочини голови РПЦ Кирила Гундяєва.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній розповів, скільки громад РПЦ перейшли до ПЦУ від початку війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі