вівторок, 24 травня 2022 13:19

Епіфаній проситиме Кабмін передати ПЦУ один із храмів Києво-Печерської лаври

Епіфаній проситиме Кабмін передати ПЦУ один із храмів Києво-Печерської лаври
Настоятель ПЦУ блаженніший митрополит Епіфаній. Фото: pomisna.info

Священний синод Православної церкви України 23 травня ухвалив рішення створити нову релігійну організацію у складі ПЦУ на території Києво-Печерської лаври.

Зробили це для "подолання наслідків неканонічного підпорядкування цього монастиря владі Московського патріархату (РПЦ в Україні. - Gazeta.ua)", повідомила пресслужба ПЦУ.

Зазначається, що Києво-Печерську лавру обрали з урахуванням її особливого значення як всеукраїнської та світової святині.

Синод вирішив утворити релігійну організацію "Свято-Успенська Києво-Печерська лавра", а саме - чоловічий монастир ПЦУ. Відповідну пропозицію подав блаженніший митрополит Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відокремлення від Московського патріархату: Литва звернулася до патріарха Варфоломія

Синод затвердив її статут та визначив, що вона має безпосереднє пряме підпорядкування настоятелю Православної церкви, як своєму Священноархімандриту.

Тепер Епіфаній має звернутися до Кабінету міністрів з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для звершення богослужінь і ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври ПЦУ.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону РПЦ в Україні. Розгалужена розвідувально-диверсійна структура РПЦ багато років працювала й продовжує працювати на президента РФ Володимира Путіна. Це питання безпеки України, пояснила авторка законопроєкту.

Російський патріарх Кирило Гундяєв благословив війну проти України.

Священний синод Православної церкви України закликав духовенство й мирян громад РПЦ послідувати томосу і переходити до ПЦУ. Своєю чергою Синод РПЦ в Україні закликав президента Володимира Зеленського припинити в Україні "беззаконня на релігійному ґрунті", маючи на увазі перехід частини громад до ПЦУ.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній проситиме Кабмін передати ПЦУ один із храмів Києво-Печерської лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі