вівторок, 03 листопада 2009 16:47

Епідемія призвела до падіння гривні

Епідемія призвела до падіння гривні

Епідемія грипу в Україні стала одним із психологічних чинників, що вплинули на зниження курсу гривні.

Таку думку висловив економіст інвестиційної компанії Astrum Investment Management Олексій Блінов. Він поставив грип поруч із такими девальваційними чинниками, як загроза нових газових конфліктів із Росією та проблеми у відносинах України з МВФ.

"Національна валюта почала девальвувати під впливом ряду психологічних чинників. По-перше, прем"єр-міністр Росії заявив, посилаючись на телефонну розмову з українською колегою Юлією Тимошенко, що Україна має проблеми з оплатою за імпортований газ. По-друге, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан підтвердив, що закон про соціальні стандарти, підписаний президентом Ющенком став великою проблемою, що відводить Україну з шляху дотримання кредитної програми stand-by. По-третє, психологічна ситуація на ринку погіршилась у зв"язку з епідемією вірусу A (H1N1), що недавно спалахнула в Україні", - відзначив експерт.

Нагадаємо, внаслідок епідемії грипу померли 73 і захворіли більше 250 тисяч українців. У дев"яти західноукраїнських областях і Києві оголошено карантин, закрито всі навчальні заклади в Україні.

Разом із тим, за словами чиновників, в Україніи немає епідемії свинячого грипу. Зараз клінічно підтверджено 14 випадків цього вірусу.

Курс гривні, в той же час, суттєво знизився на міжбанківському валютному ринку. Курс міжбанківського долара майже сягнув у вівторок, 3 листопада, позначки 8,30 грн, зупинившись на 8,27 грн.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «Епідемія призвела до падіння гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі