вівторок, 11 вересня 2007 18:02

Епідемія холери в Іраку: 10 людей загинули, 7 тисяч заражені

Епідемія холери за останні три тижні понесла життя десяти чоловік на півночі Іраку, близько 7 тисяч заражено. За словами представника Усесвітньої організації охорони (ВІЗ) здоров"я Фадели Чаїб, епідемія охопила три адміністративні округи: Сулейманію, Кіркук і Ербіль.

У Сулейманії з 23 серпня по 6 вересня від вірусу постраждали близько 3 тисяч чоловік, дев"ять з них загинули. У Киркуке захворіли більше 3,7 тисяч чоловік, один загинув. У Ербілі за останні декілька днів лікарі підтвердили шість випадків зараження небезпечною інфекцією.

Всі водні системи суспільного користування в районі зараження оброблені хлором, фахівці регулярно беруть проби питної води і перевіряють її на відповідність стандартам, відзначила Чаїб. При цьому ВІЗ не рекомендує "ніяких спеціальних обмежень в пересуванні і торгівлі" з районами, що торкнулися епідемією.

За словами Чаїб, найімовірніше, епідемію викликала забруднена вода. Холера викликає обезводнення організму і може убити навіть абсолютно здорову людину. В той же час, ця хвороба рідко передається від однієї людини до іншої, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія холери в Іраку: 10 людей загинули, 7 тисяч заражені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі