четвер, 23 липня 2009 18:41

Єлизавета ІІ пересідає з Rolls-Royce на "екологічно чисте" авто

Єлизавета ІІ пересідає з Rolls-Royce на "екологічно чисте" авто
Британська королева Єлизавета II пересідає з державного лімузина Rolls- Royce на японську Toyota Prius, повідомляють інформагентства.

Таке рішення пояснюється стурбованістю Єлизавети II щодо зміни клімату землі, а також йти в ногу з часом.

Букінгемський палац вже провів переговори з керівництвом автокомпанії Toyota на предмет покупки її автомобілів. Очікується, що королівська машина матиме особливу комплектацію.

У жовтні Toyota Prius доставлять для демонстрації в шотландську резиденцію Єлизавети II - Балморал, де королева має намір провести відпустку. Після цього буде ухвалено остаточне рішення про те, скільки автомобілів буде придбано і за якою ціною.

Toyota Prius є більш "екологічно чистим", гібридним автомобілем, з подвійним електричним і традиційним бензиновим двигуном. У нього відсутній холостий хід. Сьогодні ця марка вважається однією з найбільш успішних машин в своєму класі. Prius другого покоління, ледве з"явившись, завоював в США відразу чотири престижні нагороди, зокрема, став кращим автомобілем 2004 року в Північній Америці.

На сьогоднішній день королівський гараж нараховує вісім лімузинів, що мають статус державних авто. Це три "роллс-ройса", три "даймлера" і два "бентлі". У гаражі Букінгемського палацу є також декілька "ягуарів", "воксхоллів" і німецьких "Фольксвагенів".

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ пересідає з Rolls-Royce на "екологічно чисте" авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі