субота, 05 жовтня 2019 20:23

Електорат Зеленського розділений так само, як позиція всього народу – Бекешкіна

Електорат Зеленського розділений так само, як позиція всього народу – Бекешкіна
Ірина Бекешкіна: Поки що ні Зеленський, ні парламент не приймали категоричних рішень, які ділили б Україну. Важливо, на яких умовах вони погодяться на мир на Донбасі. Фото: Сергій Старостенк

Те, що вперше кандидат у президенти переміг і на заході, і на сході не варто називати соціальним зламом.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"Порошенко мав досить однорідний електорат - умовно прозахідний. Так само консолідовані були виборці Бойка. А от електорат Зеленського розділений так само, як позиція усього народу. Так, серед усього населення членство України в НАТО підтримують 47%, 31% - за позаблоковий статус, і серед виборців партії "Слуга народу" приблизно такий самий розподіл: 44% - за членство в НАТО і 31% - за позаблоковий статус. Порівняймо з електоратом "Європейської солідарності", де членство в НАТО підтримують 85% і лише 6% - за позаблоковий статус. І навпаки, серед виборів "Опозиційної платформи "за життя" 67% обстоюють позаблоковий статус і лише 5% - за НАТО", - пояснює експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бекешкіна: найгірша влада – тупа. Може наробити найбільше лиха країні

Електорат Зеленського великий і неоднорідний, підсумовує вона.

"Має різні уявлення та очікування. Ці люди об'єднались на фоні свого негативного ставлення до колишньої політичної еліти.
Поки що ні Зеленський, ні парламент не приймали категоричних рішень, які ділили б Україну. Важливо, на яких умовах вони погодяться на мир на Донбасі", - додає Ірина Бекешкіна.

Повне інтерв'ю з Іриною Бекешкіною читайте у журналі "Країна" від 3 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Електорат Зеленського розділений так само, як позиція всього народу – Бекешкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі