середа, 14 березня 2018 14:30

Екстремальний рекорд України: чоловік проплив під кригою 61 м

Екстремальний рекорд України: чоловік проплив під кригою 61 м
Адвокат 38-річний Олексій Гуцуляк на затримці дихання і без гідрокостюма проплив під кригою міського озера 61 метр Фото: kurs.if.ua

У місті Коломия Івано-Франківської області адвокат 38-річний Олексій Гуцуляк на затримці дихання і без гідрокостюма проплив під кригою міського озера 61 м. Цим встановив рекорд України.

"Незважаючи на те, що вода для встановлення рекорду була небезпечно каламутною, Олексій після кількамісячних тренувань, справився з цією проблемою", - кажуть експерти Національного реєстру рекордів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мультфільм "Викрадена принцеса" встановив новий рекорд у прокаті

На озері через кожні 10 м були вирубані ополонки, щоб плавець міг у будь-який момент виплисти. Його підстраховували лише мотузкою.

Переможцю вручили відповідний сертифікат про "Рекорд за максимальну відстань запливу під кригою на затримці дихання".

Раніше Олексій Гуцуляк встановлював рекорд України з запливу під кригою на 40 м за півтори хвилини. 2013 року він також встановив рекорд із найтривалішого перебування людини без одягу під снігом тривалістю 60 хв. 8 с.

9 березня з нагоди 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Львові встановили рекорд наймасштабнішого виконання "Заповіту". Одночасно твір Шевченка виконали понад тисячі учасників - це більше як 40 хорів. Досягнення увійшло у "Книгу рекордів України".

Зараз ви читаєте новину «Екстремальний рекорд України: чоловік проплив під кригою 61 м». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі