понеділок, 12 березня 2018 15:39

Мультфільм "Викрадена принцеса" встановив новий рекорд у прокаті

Мультфільм "Викрадена принцеса" встановив новий рекорд у прокаті
Повідомили, скільки глядачів подивилися мультфільм "Викрадена принцеса". Фото: youtube

Український 3D-мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан та Людмила" за перші вихідні у прокаті зібрав майже 21,5 млн грн. Анімаційну стрічку подивилися понад 285 тис. глядачів.

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

"Викрадена принцеса" за перший вікенд зібрала 21 489 581 грн, 285 784 глядачів! Для порівняння, "Коко" за перший вікенд - 10 234 409 грн, 134 726 глядачів. І так, я в курсі, що вікенд був "довгий", але це все одно неймовірно крутий результат для українського фільму на власному ринку!" - написав Іллєнко у Facebook.

Попередній рекорд встановила картина Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги". За перші вихідні у прокаті фільм зібрав 8,1 млн грн, його переглянули понад 106 тис. глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка разом із дітьми створює соціальні мультфільми

Мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан та Людмила" вийшов на екрани 7 березня. Головних героїв озвучили Олексій Завгородній та Надя Дорофеєва із дуету "Время и стекло". Анімаційне фентезі знімали за мотивами казки Олександра Пушкіна "Руслан і Людмила". Режисером стрічки став Олег Маламуж. Держкіно профінансувало 20% вартості виробництва мультфільму, загальний бюджет якого становив 95 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Мультфільм "Викрадена принцеса" встановив новий рекорд у прокаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі