вівторок, 27 лютого 2018 11:00

Переселенка разом із дітьми створює соціальні мультфільми

Переселенка разом із дітьми створює соціальні мультфільми
20-річна Віталія Серебрянська з Донбасу веде студію соціальної мультиплікації в Дніпрі. Фото: radiosvoboda

20-річна Віталія Серебрянська, переселенка з Донбасу, веде студію соціальної мультиплікації при Центрі психічного здоров'я і травматерапії "Форпост HELP" у Дніпрі. Разом із дітьми учасників бойових дій на Донбасі, волонтерів та дітьми-переселенцями – створює соціальні мультфільми.

В процесі навчає дітей спілкуватися, довіряти одне одному та долати страхи, повідомляє "Радіо "Свобода".

"Мультфільми створюють і придумують самі діти. Я показую тільки технологію створення. Сюжети, героїв, сценарії придумують вони самі. Я працюю з дітьми складних соціальних категорій, це діти, які пережили події, що вплинули на їх сприйняття світу. Мультфільми допомагають їм самовиражатися, відкривати щось хороше у навколишньому світі", – розповідає Віталія Серебрянська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вистава переселенців зірвала аншлаг у київському театрі: яскраві фото

"Метою є не створити мультфільм, а показати дітям, як можна висловлювати свої думки і почуття за його допомогою. Діти в процесі комунікують, шукають спільні рішення, піднімають питання, які їх хвилюють. Розкриваються не відразу, спочатку відчувається скутість, їм складно розповісти про свої почуття. Але в процесі вчаться дружити, довіряти одне одному, створювати спільний продукт, стають більш позитивно налаштованими до навколишнього світу"

Діти з родин перселенців з Донецької та Луганської областей записали аудіо-історії для дітей з порушенням зору. Працювали над записом 23 дитини. Наймолодшим було 6 років, найстаршим – 13.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка разом із дітьми створює соціальні мультфільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі