середа, 09 травня 2007 17:17

Екс-прем"єр Швеції працює в піар-агенції

Прем"єр-міністр Швеції з 1996 по 2006 рік Йоран Перссон (Goran Persson) влаштувався на роботу в компанію JKL, найбільше в Скандинавії піар-агентство. Колишній чиновник займе пост старшого радника 1 серпня 2007 року. А газета Svenska Dagbladet з посиланням на представника компанії додає, що колишній прем"єр-міністр добре орієнтується у відносинах з Росією.

У Йорана Перссона унікальний досвід в світовій політиці і в питаннях, пов"язаних з Євросоюзом.

- Я з великим ентузіазмом ставлюся до участі в публічному житті з нових позицій і з новими перспективами, - відзначив сам Йоран Перссон.

Колишній прем"єр-міністр Швеції очолював соціал-демократичну партію країни з 1996 по 2007 роки. У 2006 році його партія програла на виборах, тому він змушений був піти з поста прем"єра. А у 2007 році він також був зміщений з поста голови партії.

Перссон - не перший відомий політик, якого запрошують в бізнес після того, як він йде з поста чиновника. Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, наприклад, працює головою ради директорів компанії Nord Stream, оператора будівництва Северо-европейського газопроводу. Крім того, Шредер на початку 2006 року погодився зайняти пост радника по бізнесу в Східній Європі, Росії, Туреччині і Китаю у відомій фінансовій корпорації Rothschild Group, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем"єр Швеції працює в піар-агенції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі