середа, 29 липня 2009 16:11

Експерт пророкує в 2012 році війну між Китаєм та Індією

Експерт пророкує в 2012 році війну між Китаєм та Індією
На думку індійського експерта, війна між Делі і Пекіном неминуча, пише Паоло Салом в статті, надрукованій в газеті Corriere della Sera.

Бхарат Верма, головний редактор журналу Indian Defence Review, експерт з військових питань, який звільнився з армії в званні капітану, з упевненістю говорить про неминучість агресії Китаю проти Індії. За його словами, глобальна рецесія призведе до припинення китайського експорту, що спричинить безпрецедентні соціальні проблеми. Індійський експерт не унеможливлює повстання. Внутрішня ситуація в КНР продовжує залишатися нестабільною, "комуністи" можуть втратити контроль над країною. Але це ще не все: "Пекін, перш за все, стурбований тим, що Делі стало союзником Сполучених Штатів і Заходу, даний факт може призвести до виникнення технологічно просунутої противаги в регіоні", - відзначає Верма. Логічним наслідком може стати агресія проти мирної Індії. Експерт наводить навіть терміни цієї агресії - 2012 рік.

Відповідь китайської сторони послідувала негайно. Економічний оглядач Чень Сяочень спробував спростувати тези Верми. Він назвав їх "фантазіями". За словами журналіста, Пекін ніколи не розв"язував війни, щоб відвернути громадську думку від насущних проблем, більш того, Індія і Китай завжди вирішували всі виникаючі суперечки шляхом переговорів. Приводів для військового удару немає, якщо тільки... Чень Сяочень дуже тонко вказав на те, що КНР може вдатися до застосування сили відносно Індії, якщо вона продовжуватиме займати агресивну позицію відносно Китаю. Що ж журналіст мав на увазі: будівництво китайською стороною військово-морських баз в Індійському океані або спуск на воду першої індійською ракетоносною АПЧ?

Автор статті відзначає, що не тільки Бхарат Верма вважає можливою агресію Китаю проти Індії. У березні цього року стало відомо про те, що Індія провела надсекретні навчання з метою відробітку дій на випадок вторгнення з боку незручного сусіда. Високопоставлений індійський військовий, який побажав залишитися неназваним, заявив, що можливість китайської агресії - це зовсім не фантазії, удару з боку Пекіна слід чекати ближче до 2017 року. Залишається лише сподіватися, що мова йде не про нові Кассандрах.

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Експерт пророкує в 2012 році війну між Китаєм та Індією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі