четвер, 12 листопада 2020 05:51

Ефективна на 90% вакцина від Covid-19 може мати проблеми з розповсюдженням і зберіганням

Ефективна на 90% вакцина від Covid-19 може мати проблеми з розповсюдженням і зберіганням
У вакцини від Pfizer є проблеми. Фото: Reuters

Транспортування вакцини від коронавірусу компаній Pfizer/BioNTech, яка під час досліджень продемонструвала ефективність 90%, може стати "гігантською логістичною операцією".

Вакцина використовує синтетичну інформаційну РНК для активації імунної системи проти вірусу, тому її необхідно підтримувати при температурі -70 градусів за Цельсієм (-94 F) або нижче. Виймати її з цього холодної середовища можна не більше чотирьох разів, заявив британський міністр охорони здоров'я Метт Хенкок, передає BBC.

Вакцину поширюватимуть з власних центрів компанії в США, Німеччині та Бельгії. Її будуть перевозити наземним і повітряним транспортом, поки, нарешті, вона не виявиться в клініках, лікарнях, аптеках та інших місцях, де вакцину будуть вводити людям.

Pfizer вже розробили спеціальну транспортну коробку розміром з валізу, з сухим льодом і GPS-трекера. Якщо її не відкривати, вона може зберігати до 5 тис. доз вакцини при правильній температурі протягом 10 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає вакцину від коронавірусу в 2021 році - МОЗ

Раніше американська фармакологічна компанія Pfizer зробила заяву про те, що вакцина, над якою вона працює, ефективна на 90%.

Зараз ви читаєте новину «Ефективна на 90% вакцина від Covid-19 може мати проблеми з розповсюдженням і зберіганням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі