середа, 11 жовтня 2023 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Є успіхи: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Є успіхи: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
ЗСУ покращили тактичне положення в районі західніше Роботиного Запорізької області. Фото: eastnews.ua

Минулу добу відбулося 108 бойових зіткнень.

Ворог завдав два ракетних та 76 авіаційних ударів. Було 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню, пише Генштаб у зведенні.

Сили оборони України ведуть оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальних дії на Бахмутському напрямку.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів.

Авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та дев'ять - по зенітно-ракетних комплексах противника. Знищили російський винищувач Су-25 та 7 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, сім артилерійських засобів та станцію радіоелектронної боротьби противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти мінують підступи і розтягують фронт - карти ISW

Волинський та Поліський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, веде активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

Куп'янський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" українські війська відбили понад 30 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

Лиманський напрямок

Війська стримують наступ противника у районах Макіївки та Діброви Луганської області.

Бахмутський напрямок

Захисники відбили атаки ворога у районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Водночас Сили оборони України ведуть штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, мали успіх в районах східніше Кліщіївки та східніше Андріївки.

Авдіївський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" ворог силами до трьох батальйонів за підтримки танків та броньованих машин активізував наступальні дії у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. Захисники відбили усі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій.

Мар'їнський напрямок

Протягом минулої доби Сили оборони успішно відбили понад 10 атак ворога у районах Мар'їнки та Красногорівки Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог вів безуспішні наступальні дії біля Золотої Ниви та Володиного Донецької області.

Запорізький напрямок

Наші захисники стримують ворога в районах населених пунктів Інженерне та Вербове Запорізької області.

Мелітопольський напрямок

Сили оборони України покращили тактичне положення в районі західніше Роботиного Запорізької області. Наші воїни завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" українські війська ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно уражають тили противника.

Раніше у звіті ISW повідомлялося, що російські окупанти активно мінують ділянки поблизу Роботиного та Вербового Запорізької області. Таким чином вони намагаючись зупинити українські сили і не підпустити їх до своїх районів забезпечення.

Також російські війська активізували тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області, щоб розтягнути оборону української армії та відвернути сили від південного напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Є успіхи: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі