вівторок, 09 серпня 2022 22:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Є спосіб скинути Лукашенка" - заступник командира Білоруського полку ім. Кастуся Калиновського

"Є спосіб скинути Лукашенка" - заступник командира Білоруського полку ім. Кастуся Калиновського
Є прошарок суспільства, який не приймає і не прийме владу Лукашенка, і це вже більшість населення Білорусі, пояснює Вадим Кабанчук. Фото: "РАЗНЫЕ ЛЮДИ"

Кінцева мета білорусів, які зараз воюють на боці України, - повалити самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Це можна буде зробити, якщо режим президента Росії Володимира Путіна осблане і не зможе втручатися у справи Білорусі. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Вадим Кабанчук, заступник командира Білоруського полку ім. Кастуся Калиновського, який входить в "Інтернаціональний легіон" Збройних сил України.

"Повернення у Білорусь пов'язано з тим, щоб режим Путіна ослаб настільки, щоб вони не могли у воєнний спосіб втручатися у наші справи. А з режимом Лукашенка ми тоді вже самі впораємося", - говорить Кабанчук.

Є прошарок суспільства, який не приймає і не прийме владу Лукашенка, і це вже більшість населення Білорусі, пояснює військовий.

"2020 рік це показав. Там до нас нормальне ставлення, допомагають. Ми рятуємо честь білоруської нації. Весь світ бачить, що не всі білоруси дозволили зі свої території пускати ракети й піднімати літаки. Є ті, хто готовий битися. Якби на це була воля України, ми б збудували потужну збройну частину. Хоча б на рівні бригади, а може й більше. На жаль, ми поки змушені діяти у межах частин, де перебуваємо", - каже Кабанчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Білорусь чекає війна проти України. Наказ віддасть Лукашенко чи інша маріонетка" – Вадим Кабанчук

Він також наголошує, що білоруси, які воюють за Україну, сподіваються, що військово-політичне керівництво країни вибудує зрозумілу стратегію щодо Білорусі.

"Бо зараз є різні групи впливу з різними думками – контраверсійними. Аж до того, щоб знову відновити торгівлю з Лукашенком і так далі. Є й протилежні. З режимом Лукашенка буде кінцево вирішено тоді, коли почнеться повномасштабне вторгнення з Білорусі. Доведеться просто відбиватися. І потім валити цей режим. Бо це буде постійна загроза", - уточнює Кабанчук.

Росіяни продовжують використовувати білоруську територію для ударів по Україні. А президент Лукашенко, ймовірно, вже став повністю залежним від Російської Федерації. Про це повідомляють у міністерстві оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «"Є спосіб скинути Лукашенка" - заступник командира Білоруського полку ім. Кастуся Калиновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі