неділя, 08 червня 2008 17:33

Є надія, що багатьом гірникам вдалося врятуватися

Є надія, що багатьом гірникам шахти імені Карла Маркса вдалося врятуватися, заявив перший віце-прем`єр-міністр, керівник урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті Олександр Турчинов.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу на шахті імені Карла Маркса у Єнакієвому Донецької області.

"Були спроби спуску рятувальників через вантажний відсік, і під час цього спуску, який пройшов невдало, було чутно людські голоси, тому в нас є надія, що багатьом шахтарям все ж таки вдалося врятуватися", - сказав О.Турчинов.

Він наголосив, що, за інформацією керівництва шахти, з п"ятниці, 6 червня, роботи на шахті з видобутку вугілля були припинені і під землею велись лише ремонтні роботи.

Але, сказав О.Турчинов, ця інформація уточнюватиметься, і головне питання - що послужило детонатором вибуху.

На даний момент вентиляція у шахті працює, газ CO відсутній, отже, пожежі під землею немає, метан - до 1%, тобто в нормі, сказав перший віце-прем"єр.

Тому, за його словами, головною задачею залишається розчистити шахтні стволи від пошкоджень і спуститися у шахту для порятунку гірників, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Є надія, що багатьом гірникам вдалося врятуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі