пʼятниця, 08 листопада 2019 01:45

Дубневич придумав, як врятувати свою фірму від арешту

Дубневич придумав, як врятувати свою фірму від арешту
Дубневич переписав підконтрольну йому фірму на сина. Фото: Главком

Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина Юрія. Таке зробив після оголошення підозри, 31 жовтня.

ТОВ "АП "Львівське" є засновником "Коропорації КРТ", яка фігурує у кримінальному провадженні, повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко.

До 31 жовтня в реєстрі серед власників компанії був сам Ярослав Дубневич, його брат Богдан та племінник.

Прокурор розцінив такі дії депутата, як перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином, щоб на фірму не могли накласти арешт.

Сам Дубневич пояснив, що переоформлення відбулось давно. Мовляв, це "не робиться за один день". Він додав, що перебував 31 жовтня на засіданні парламенту, а 30 жовтня — на комітеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубневича арештували із заставою у 90 млн грн

У 2015-2017 роках, Ярослав Дубневич сприяв тому, щоб Укрзалізниця виділила понад 500 мільйонів гривень на закупівлю стрілочної продукції у пов'язаного з ним підприємства "Дніпровський стрілочний завод". Також, у якості компаній-посередників, він залучив підконтрольні йому фірми, серед яких і "Корпорація КРТ", яка завищила ціну на продукцію на 20%. За даними слідства, результатом цієї схеми стали збитки завдані державі у розмірі понад 93 мільйони гривень.

У разі доведення вини Дубневичу загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Дубневич придумав, як врятувати свою фірму від арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі