субота, 26 грудня 2020 16:56

Дощі, багнюка й до +13: оновили прогноз погоди до кінця року

Дощі, багнюка й до +13: оновили прогноз   погоди до кінця року
У найближчі 5 днів в Україні очікуються сніг та дощ. На дорогах ожеледиця. Фото: pixabay.com

У найближчі 5 днів, 27-31 грудня, в Україні очікуються сніг та дощ. На дорогах ожеледиця.

У понеділок та вівторок потепліє, місцями до +13. В останній день 2020 року, 31 грудня, ляпатиме дощ і буде плюсова температура. Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

У неділю, 27 грудня, буде переважно без опадів, лише у південних, східних та Дніпропетровській областях уночі сніжитиме.

Температура вночі 0-6 градусів морозу, в Карпатському регіоні 5-11 градусів морозу. Вдень від 2 градусів морозу до 4 градусів тепла. На Заході пориви вітру 15-20 м/с.

У понеділок, 28 грудня, на Правобережжі дощ і мокрий сніг, місцями ожеледь. На решті території без опадів. На північному сході та півдні на дорогах місцями ожеледиця.

Починаючи з південного заходу, очікується підвищення температури. Вночі він 1 градуса морозу до 5 градусів тепла, вдень до 3-8 тепла, на Півдні 8-13 тепла. У східних та Сумській областях уночі послаблення морозу, вдень близько нуля. У більшості областей пориви вітру 15-20 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тішитимемося ранній весні – які будуть погода і врожаї

У вівторок, 29 грудня, на Закарпатті, Прикарпатті та у північно-східних областях дощ і мокрий сніг, місцями ожеледь. На решті території без опадів. На північному сході та півдні на дорогах місцями ожеледиця.

У середу, 30 грудня, у західних областях ітиме дощ. На решті території Україні хмарно й без опадів.

Температура вночі від 2 градусів морозу на сході до 7-9 градусів тепла на півдні. Удень на сході буде 2-4 градуси тепла, на півночі - 5-9 градусів тепла, у центрі - 7-11 градусів тепла, на півдні - 9-13 градусів тепла, на заході - 5-9 градусів тепла.

В останній день 2020 року, у четвер, 31 грудня, погода не порадує морозом та снігом. Навпаки – ляпатиме дощ. Опади очікуються на половині території України - в західних, північних та частині центральних областей. На Сході та Півдні хмарно й без опадів.

Температура вночі від 2 градусів морозу на сході до 5-9 градусів тепла на півдні. Удень на сході буде 2-5 градусів тепла, на півночі - 5-9 градусів тепла, у центрі - 7-11 градусів тепла, на півдні - 9-13 градусів тепла, на заході - 4-8 градусів тепла.

Січень 2021 року буде трохи теплішим, ніж зазвичай. Температура повітря буде на 2-2,5° вище середніх значень.

Зараз ви читаєте новину «Дощі, багнюка й до +13: оновили прогноз погоди до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі