пʼятниця, 18 березня 2011 13:44

Спецтема: Арабські революції

Допомогти повалити режим Каддафі зголосилися ще 5 країн

Допомогти повалити режим Каддафі зголосилися ще 5 країн

Країни Європи та Близького Сходу розпочали обговорення сценарію акції силового впливу щодо лівійського лідера Муамара Каддафі.

Польща готова надати свої транспортні літаки, повідомив польський міністр оборони Богдан Кліх.

При цьому міністр зазначив, що безпосередньої участі польських військ у забезпеченні режиму безпольотною зони у повітряному просторі Лівії не передбачено.

Данія має намір направити для участі в місії винищувачі Ф16. Проте для цього спочатку треба отримати схвалення парламентської комісії з міжнародних справ.

Рішення про участь у місії ухвалила і Норвегія. Однак, за словами норвезького міністра оборони Грете Фаремо, "поки ще занадто рано говорити, яким саме чином буде виражатися внесок Норвегії". Вона додала: "Здається резонним направити для участі в місії авіаційні засоби, зокрема винищувачі Ф16".

У той же час Фаремо додала, що "в Лівії буде проводитися і велика гуманітарна операція, яка потребує участі та військово-транспортної авіації".

У виконанні резолюції Ради Безпеки ООН по Лівії погодився взяти участь і Катар. Однак, яким саме чином, в повідомленні місцевого МЗС не йдеться.

Туреччина закликала покласти край насильству і негайно оголосити припинення вогню в Лівії після прийняття резолюції Ради Безпеки ООН.

Раніше Рада безпеки ООН схвалила резолюцію щодо Лівії, яка передбачає зокрема заборону на польоти авіації Каддафі, а також прийняття будь-яких заходів для захисту лівійського населення.

Україна позитивно оцінила резолюцію РБ ООН по Лівії.

Зараз ви читаєте новину «Допомогти повалити режим Каддафі зголосилися ще 5 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі