четвер, 25 червня 2009 18:03

Домогосподарка знайшла скарб ціною $412 тисяч (ФОТО)

Автор: Dailymail.co.uk
  Тепер пані Генебі можна не куховарити в барі
Тепер пані Генебі можна не куховарити в барі

За допомогою металошукача домогосподарка знайшла золотий скарб 15 сторіччя, оцінений у 400 тис доларів.

Знахідка представляє собою дуже добре релікварій або кулон, на якому зображено Святу Трійцю. Вона дуже добре збереглася. Це була перша знахідка Мері Генебі після 7-річного "прочісування" полів та берегів з металошукачем.

57-річна пані Генебі з британського міста Хемпстед, Хердфордшир, робила своє щоденне 7-годинне дослідження місцевості зі своїм сином Майклом, 33-річним різьбярем по дереву.

Скарб лежав на глибині 10 см. протягом 500 років, незважаючи на безліч спроб пошуку скарбів, сімейству Генебі не вдавалося знайти цей скарб на ділянці ораного поля між Ешріджем та Великим Гейдесденом.

"Кожного разу ви на щось чекаєте, але нічого не відбувається" - каже пані Генеба, колишня куховарка в барі.

"У цей раз, все зійшлося. Ми всі можемо ходити за декілька сантиметрів від скарбу. Ми завжди мріяли знайти скарб, дотепер не можемо повірити в це." - каже її син

Згідно Закону про скарби від 1996 року, скарбом вважається річ давніша за 300 років. Ті, хто знайшли скарб можуть продавати свої дорогоцінні знахідки музеям.

Роджер Бланд, голова Британського музею, описав знахідку - 2,8 см на 2.3 см, більш ніж поштова марка - як важливу, та пожалкував, що музей немає достатньо коштів, щоб придбати цей скарб.

Знахідка може бути оцінена у більше ніж 412 тис. доларів.

Daily Telegraph

Зараз ви читаєте новину «Домогосподарка знайшла скарб ціною $412 тисяч (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі