пʼятниця, 03 червня 2011 18:30

Доктор Смерть, який допоміг померти 130 пацієнтам, помер через тромб

Доктор Смерть, який допоміг померти 130 пацієнтам, помер через тромб

Колишній лікар Джек Кеворкян, прозваний Доктор Смерть за те, що, будучи переконаним прихильником евтаназії, допоміг померти 130 пацієнтам, помер у США у віці 83 років, повідомляє Reuters з посиланням на адвоката покійного.

Американський патологоанатом помер у п'ятницю вранці у лікарні міста Ройал Аок в штаті Мічиган, куди його помістили два тижні тому через проблеми з нирками і серцем, сказав адвокат Майєр Морганрот. Ймовірною причиною смерті став тромб, що відірвався, додав він.

Джек Кеворкян був переконаним прихильником евтаназії і домагався її легалізації. З 1990 по 1998 рік він допоміг звести рахунки з життям 130 хворим. Тіла самогубців Кеворкян залишав у мотелях, у прийомних лікарень і моргів.

Незважаючи на таку велику кількість жертв, Доктора Смерть вдалося притягнути до кримінальної відповідальності тільки в одній справі - у 1999 році він був визнаний винним у вбивстві 52-річного Томаса Йорка, який страждав на бічний аміотрофічний склероз - невиліковне дегенеративне захворювання нервової системи.

Звинувачення були висунуті після того, як по телебаченню був показаний відеозапис "самогубства" та його побачили більше 15 мільйонів американців. Кеворкян був засуджений до в'язниці на термін від 10 до 25 років, але в 2007 році його звільнили достроково через проблеми зі здоров'ям.

Після виходу з в'язниці Доктор Смерть оселився в передмісті Детройту і жив на соціальну допомогу. Зазначимо, що деякі з родичів колишніх пацієнтів Кеворкяна вважають, що він виконував свій лікарський обов'язок і рятував від страждань тих, яким сучасна медицина була не в силах допомогти.

Зараз ви читаєте новину «Доктор Смерть, який допоміг померти 130 пацієнтам, помер через тромб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі