неділя, 30 травня 2010 17:37

Добкін стверджує, що захисники харківського парку "проплачені"

Добкін стверджує, що захисники харківського парку "проплачені"

Губернатор Харківщини Михайло Добкін назвав дії учасників акції по захисту парку Горького "проплаченими".

"Впродовж кількох тижнів з центральних та місцевих телеканалів лунають заклики псевдопатріотів та псевдозахисників природи про мовби знищення вікових лісів парку", - зазначив він у своїй заяві розміщеній на сайті ОДА.

Добкін вважає, що формулювання таких інформаційних пасажів, "можливо, викликані непоінформованістю людей, яких використовує у своїх політичних планах купка так званої опозиції".

Він повідомив, що дорога об'єкт суспільного значення, будівництво якої внесено до Генплану міста Харкова і рішення про її будівництво ухвалене членами виконкому Харківської міськради ще у 2005 році.

Глава ОДА стверджує, що на будівництво дороги отримано "всі відповідні дозволи, включаючи відповідні екологічні служби, а проект її зведення схвалений у 2008 році Мінрегіонбудом".

Однак, за словами простих харків'ян, у парку Горького вже вирубали значно більше дерев, ніж передбачалося у плані. До того ж у схваленому Мінрегіонбудом проекті нічого не біло сказано про будування котеджів та гольф-клубу біля нової дороги.

"Занепокоєння також викликають провокаційні та хуліганські дії з боку добре проплачених, так званих активістів-екологів та журналістів кишенькових ЗМІ", - заявив Добкін.

"Підбурюючи громадськість, вони вже вдалися до звинувачення правоохоронців, що, виконуючи свої прямі обов'язки у рамках діючого законодавства, намагаються навести лад на об'єкті будівництва", - йдеться у заяві.

Глава ОДА також зазначив: "Ми підтримуємо правоохоронні органи у їх діях, і надалі сприятимемо у виконанні ними службових обов'язків якісно та вчасно".

"А тим, хто порушує закон - нагадуємо, що для них маємо увесь інструментарій у рамках діючого законодавства для покарання", - заявив Добкін.

Нагадаємо, що активістів розганяють в основному працівники так званої "муніціпальної охорони", як описують їх місцеві жителі - "агресивні молодики спортивної натури з бейджиками".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Добкін стверджує, що захисники харківського парку "проплачені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі