вівторок, 08 травня 2007 16:47

До трьох років в"язниці засудили двох міліціонерів за викрадення журналіста

Апеляційний суд Києва засудив Миколу Наунця й Олега Мариняка, обвинувачуваних у викраденні й нападі на журналіста й політолога Олексія Подольського, до 3 років позбавлення волі й позбавив звань майора й полковника.

Такий вирок суд прийняв у вівторок.

При цьому прокурори просили суд кожному з підсудних винести покарання в 5 років позбавлення волі й позбавити звань. Зі слів адвоката Мариняка Віктора Чевгуза, підсудних відразу ж узяли під варту й відвезли в ізолятор на Подолі.

Адвокат зазначив, що, на його думку, вирок суду незаконний і заявив про намір оскаржити вирок у Верховному Суді приблизно через місяць.

Наумець і Мариняк - колишні співробітники Головного управління карного розшуку Міністерства внутрішніх справ.

Слідство встановило, що 9 червня 2000 року заступник начальника ГУ карного розшуку МВС Олексій Пукач разом з Наунцем і Мариняком захопили Подольського, вивезли його в лісосмугу біля села Петровське Прилуцького району Чернігівської області.

Журналіста побили, загрожували вбити, якщо він не припинить свою професійну діяльність.

За даними слідства, Пукач душив Подольського ременем, потерпілого залякували, демонструючи каністру й лопату.

У вересні 2006 року Олександр Медведько, який тоді перебував на посаді генерального прокурора, заявив, що обвинувачуваний в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе Пукач був організатором і безпосереднім учасником стеження й нападу на Подольського.

Досудове слідство встановило, що за Подольським в травні-червні 2000 року було зовнішнє стеження, яке проводив підрозділ головного управління карного відділу МВС, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «До трьох років в"язниці засудили двох міліціонерів за викрадення журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі