пʼятниця, 04 грудня 2009 14:15

До кінця року киянам обіцяють 4 станції швидкісного трамвая

До кінця року киянам обіцяють 4 станції швидкісного трамвая

Незважаючи на звернення міжвідомчої робочої групи Кабміну зупинити реконструкцію лінії швидкісного трамвая, роботи на об"єкті тривають.

Як заявив у четвер, 3 грудня заступник генерального директора Київпастрансу з будівництва Володимир Асадчий, зараз завершують роботи на чотирьох станціях - Кільцева дорога, Ромена Роллана, Гната Юри, Сім"ї Сосніних.

"Їх мають здати в експлуатацію, як і планували, до нового року. Протягом наступного повністю завершимо реконструкцію лінії від Бульвару Лепсе до Старовокзальної", - повідомив Асадчий.

Як повідомлялося раніше, 2 грудня, голова міжвідомчої робочої групи з перевірки стану реконструкції лінії швидкісного трамвая в Києві Олександр Мазурчак заявив, що Державна житлово-комунальна інспекція закликає зупинити реконструкцію лінії швидкісного трамвая в Києві у зв"язку з виявленими порушеннями під час її будівництва. За його словами, трамвайну лінію не може бути запущено в експлуатацію, оскільки є багато суттєвих порушень, які повинні бути негайно усунено.

У Київпастрансі, у свою чергу, обурені висновками міжвідомчої робочої групи Кабміну, яка вимагає заморозити реконструкцію лінії швидкісного трамвая.

За словами генерального директора КП Київпастранс Миколи Ламбуцького, зараз немає підстав для припинення будівельних робіт. Він також зазначив, що нічим іншим як політичною грою назвати ці заяви не може.

"Некоректно критикувати незавершене будівництво. Є технологічний процес, і ми його дотримуємося. Наприклад, нам говорять, що не зварено 13 км рейок. Так і має бути - їх викладено, потім їх вирівняють і тільки тоді зварять", - заявив Ламбуцький.

За словами гендиректора Київпастрансу, після закінчення будівництва лінії швидкісного трамвая буде потрібно близько 30 мільйонів гривень цього року і 94 мільйонів гривень у наступному.


Лінія швидкісного трамвая в Києві є складовою об"єктів міського електротранспорту КП Київпастранс. Вона пролягає від ст. Старовокзальна до ст. Кільцева дорога. Протяжність лінії 20,2 км, на ній розташовано 12 станцій, пропускна здатність складає 25 тис. пасажирів на годину. До реконструкції на лінії експлуатувалося близько 100 трамвайних вагонів. Середня експлуатаційна швидкість трамвайних вагонів становить близько 40 км / год., максимальна швидкість - 80 км / год.

8 вересня 2004 КМДА затвердила комплексну реконструкцію лінії швидкісного трамвая від площі Перемоги до Кільцевої дороги з частковою заміною траси.

За матеріалом Хрещатик

Зараз ви читаєте новину «До кінця року киянам обіцяють 4 станції швидкісного трамвая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі