середа, 11 лютого 2009 11:32

Для зустрічі Фаїни до Кенії відлетіла українська делегація

Для зустрічі Фаїни до Кенії відлетіла українська делегація

З аеропорту "Бориспіль" до Момбаси сьогодні об 11:00 відбув президентський спецлітак із українською делегацією у складі представників Секретаріату президента України на чолі з заступником глави Секретаріату президента Андрієм Гончаруком та головою Служби зовнішньої розвідки України Миколою Маломужом для зустрічі судна Фаїна. Про це повідомила прес-секретар Президента України Ірина Ванникова.

До Момбаси 10 лютого вже вилетіли представники судновласника та українських фірм-спецекспортерів. Вони заздалегідь готують умови для якнайшвидшої заміни екіпажу, яка відбудеться до розвантаження судна в порту.

Представниками української сторони спільно з кенійськими партнерами завершено виконання всіх підготовчих заходів з організації прийому звільнених моряків.

Судно Фаїна зі швидкістю 6,7 вузла наближається до кенійських територіальних вод, де на нього очікує корабель ВМС Кенії, який має посилити американський військово-морський ескорт для подальшого супроводження судна в порт призначення.

У Києві моряків судна "Фаїна" має намір зустріти президент України Віктор Ющенко.

Як повідомлялося, через погіршення умов плавання Фаїна може прибути в кенійський порт Момбаса не раніше першої половини дня 12 лютого.

Судно "Фаїна" було захоплене піратами 25 вересня минулого року біля берегів Сомалі. У складі екіпажу судна – 17 громадян України. На борту "Фаїни" знаходяться 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки і боєприпаси, які Україна продала Кенії.

4 лютого пірати Сомалі одержали 3,2 млн. дол. викупу за український суховантаж і залишили судно.

Після цього "Фаїна" почала рух до порту Момбаса (Кенія) під охороною американського корабля.

Члени екіпажу судна після прибуття до Кенії хочуть вилетіти звідти літаком до Києва.

Раніше повідомлялося, що "Фаїна" прибуде у кенійський порт Момбаса 11 лютого.

За матеріалами РБК-Україна, Gazeta.ua, Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Для зустрічі Фаїни до Кенії відлетіла українська делегація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі