середа, 31 січня 2018 14:45

Для чого створили "Нацдружини", пояснили в організації

Для чого створили "Нацдружини", пояснили в організації
Смолоскипна хода "Національних дружин" в Києві 29 січня на честь героїв Крут / фото: Анатолій Гаєвський

Новостворена громадська організація "Національні дружини" не перейматиме функції Нацполіції, а тільки допомагатиме правоохоронним органам.

Зараз до організації входить близько 1 тис. людей у різних регіонах України, заявив речник "Нацдружини" Ігор Вдовін у коментарі Еспресо.TV.

"Нацдружини" складаються з колишніх бійців АТО, активної молоді, журналістів. Є серед нас навіть будівельники. Представництва немає лише у Закарпатській, Миколаївській, Тернопільській та Рівненській областях", - додав Вдовін.

За його словами, організацію створили, щоб протидіяти тим ситуаціям на вулицях, які не може вирішити поліція. Також він додає, що мета "Нацдружин" - запобігти злочинам на вулицях.

"Ми будемо допрацьовувати там, де не допрацювала поліція. І демонструватимемо правоохоронцям, чому треба приділяти більше уваги. Ми не можемо затримувати. Ми будемо співпрацювати з поліцією згідно із законом про охоронну громадської діяльності та патрулювання кордону", - розповів Вдовін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкіряку нагадали, як "Національна дружина" побилась з поліцією

Він наголошує, що організація не перейматиме функції поліції, і пояснює, як це відбуватиметься на практиці.

"Якщо ми бачимо якесь правопорушення на вулиці, наприклад, хтось розмалював стіни, або займається браконьєрством і ставить сітки на рибу, ми робимо зауваження і викликаємо поліцію. До її приїзду ми триматимемо правопорушника", - розповів Вдовін.

Стверджує, що організацію ніхто не фінансує, вона функціонуватиме за рахунок членських внесків.

У неділю 28 січня політична партія "Національний корпус" влаштувала присягу учасників громадської організації "Національних дружин". Вони збираються патрулювати вулиці та протидіяти незаконним нарко- та алкопритонам.

У столиці присягу прийняли близько 600 учасників. Далі вони взяли участь у смолоскипному марші на честь Героїв Крут.

Зараз ви читаєте новину «Для чого створили "Нацдружини", пояснили в організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі