понеділок, 04 січня 2016 13:25

Діаспора з Естонії відправила восьму фуру допомоги в Україну

Діаспора з Естонії відправила восьму фуру допомоги в Україну
Фото: drohobychanyn.io.ua

Українці в Естонії відправили восьмий гуманітарний вантаж з теплим одягом, взуттям, ковдрами і медичним обладнанням в Україну. Загальна вартість допомоги склала 35 тис. євро. Про це повідомляє "Дрогобицьке земляцтво" з посиланням на керівника Талліннського Центру Української культури Богдана Лютюка.

Зайого словами, вантаж розподілять серед вимушених переселенців та людей, які потребують допомоги у Дніпропетровській та Донецькій областях. Це міста Бердянськ, Волноваха, Красноармійськ, Добропілля та села, розташовані безпосередньо в зоні АТО.

"ЦУК висловлює вдячність людям та організаціям Естонії, причетних до цієї гуманітарної акції, – каже Богдан Лютюк. – Це Ігор Бутов із Тюрі, члени добровольчого об'єднання Кайцелійт (Сили самооборони) під організаційним керуванням пана Еркі Вайкра, вчителі та учні школи Rocса Al Mare та Ниммеської приватної школи, Конгрес українців в Естонії, міністерство закордонних справ Естонії. Естонське МЗС оплатило транспортні витрати".

Активіст додає, що гуманітарну допомогу благословив священик Української греко-католицької церкви в Естонії отець Олег Поп'юк. Свою подяку всім причетним до гуманітарної акції передає посол України в Естонії Віктор Крижанівський.

Нагадаємо, медобладнання на чверть мільйона доларів передадуть в Україну благодійники зі США.

Зараз ви читаєте новину «Діаспора з Естонії відправила восьму фуру допомоги в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі