вівторок, 06 жовтня 2009 09:45

Державне телебачення почало регулярні випуски новин англійською мовою

Державне телебачення почало регулярні випуски новин англійською мовою

Державна телерадіокомпанія Всесвітня служба Українське телебачення і радіомовлення (УТР) вперше в Україні почала регулярні випуски теленовин англійською мовою.

"Англомовні новини "Пульс" виходитимуть двічі на день", - повідомив керівник проекту, директор творчого об"єднання інформаційних та аналітичних програм УТР Андрій Юрічко.

"Ці випуски розраховані як на закордонного глядача, так і на іноземців, що перебувають в Україні, а також на українців, які вивчають англійську. Вони транслюватимуться о 10:00 і 23:00 за київським часом. У неділю о 19:00 виходитиме підсумкова тридцяти хвилинна програма "Пульс-тиждень", яка розповість про головні події життя країни", - заявив він.

За його словами, УТР продовжуватиме також безперервний цілодобовий випуск новин із України англійською мовою у рядку, "що біжить" на екрані телевізора.

Юрічко підкреслив, що деякі англомовні програми певні телекомпанії готували і раніше, але вперше в Україні впроваджено щоденні, цілодобові і безперервні англомовні випуски теленовин.

Віце-президент УТР Володимир Земляний додав, що це тільки перший етап, зараз йде робота зі створення англомовних програм Європейське тяжіння - про проблеми європейської інтеграції та перспективи України, Подія дня - аналітико-публіцистична програма про резонансні події, Відкрий для себе Україну - про туристичну привабливість України, Україна: Євро-2012. Футбольні діалоги.

Він також підкреслив, що нові проекти впроваджуються в умовах гострого дефіциту коштів.

Нагадаємо, у вересні Національна телекомпанія України та європейський цілодобовий інформаційний телеканал EuroNews підписали угоду про створення короткої україномовної версії EuroNews.

За матеріалом Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Державне телебачення почало регулярні випуски новин англійською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі