понеділок, 12 лютого 2007 12:00

Дерипаску визнали найбагатшим росіянином. Абрамович другий

 
Власник холдингу "Базовий елемент" Олег Дерипаска перехопив лідерство в рейтингу російських мільярдерів у губернатора Чукотки та власника футбольного клубу "Челсі" Романа Абрамовича. Такі результати оприлюднив російський журнал "Фінанс", який і складав рейтинг.

"Перше місце Дерипаски здається несподіваним, та варто придивитися до активів і стратегії розвитку холдингу "Базовий елемент" і відразу стає зрозуміло, що його лідируюча позиція незаперечна," - відзначає видання.

За даними журналу, Абрамович, найбагатший росіянин з 2004 по 2007 рік, зі статком у $21 млрд опустився на друге місце рейтингу, в якому перераховані імена 500 бізнесменів з капіталом більше 2,4 млрд рублів кожен.

До списку "Фінанс" увійшла тільки одна жінка - власниця будівельної компанії "Інтеко", дружина мера Москви Олена Батуріна. Її капітал за рік збільшився вдвічі і становить зараз 6 млрд.

Загальний капітал учасників рейтингу склав $425,1 млрд, що майже в півтора рази перевищує аналогічний показник минулого року.

ТОП-10 найбагатших росіянів:

1. Олег Дерипаска. Одноосібний власник бізнес-імперії з лаконічною назвою "Базовий елемент" - $21,2 млрд.
2. Роман Абрамович. Губернатор Чукотського автономного округу, власник футбольного клубу Chelsea - $21 млрд.
3. Михайло Прохоров. Співвласник ГМК "Норильський нікель", Росбанка, "Полюс Золото", "Відкриті інвестиції" і "Проф-медіа" - $14,2 млрд.
4. Володимир Потанін. Партнер Михайла Прохорова (N3), у кінці січня вони ухвалили рішення про розподіл бізнесу - $14,2 млрд.
5. Володимир Лісин. Голова ради директорів і найбільший акціонер Новоліпецкого металургійного комбінату - $13,9 млрд.
6. Михайло Фрідман. Основний акціонер "Альфа-групп" - $13,850 млрд.
7. Вагит Алекперов. Президент і акціонер "Лукойлу", також володіє міноритарними пакетами ФК "Уралсіб" і ІФД "Капітал"" - $12,3 млрд.
8. Сулейман Керімов. Власник компанії "Нафта-Москва", власник пакетів акцій "Газпрому", Ощадбанку, "Поліметалла" - $12,1 млрд.
9. Олексій Мордашов. Найбільший акціонер "Сєвєрсталі", володіє пакетом акцій "Сєвєрстальтранс" - $11,250 млрд.
10.Віктор Вексельберг. Основний акціонер групи "Ренова" (акції ТНК-BP, "Суала", КЭС-холдингу, "Ренова-Оргсинтеза") - $11,2 млрд.

Автори при підготовці рейтингу використовували дані компаній, Центробанку Росії, Федеральної служби з фінансових ринках, аналітичні звіти провідних інвестиційних компаній і банків, анонімні експертні оцінки мільярдерів і спостерігачів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Дерипаску визнали найбагатшим росіянином. Абрамович другий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі