понеділок, 22 лютого 2010 14:08

Дерев"яні дитячі ліжка більш екологічні

Дерев"яні дитячі ліжка більш екологічні

Раїса Павлова, 45 років, - професійна няня. Вона працює із малюками заможних батьків понад 12 років. – Молоді мами часто звертаються до мене за порадами. Засипають питаннями: як обрати коляску, якій фірмі надати перевагу, чи є різниця між дитячими ліжечками? Деякі думають, чим дорожчий товар, тим він кращий. Це відповідає дійсності лише певною мірою. Треба знати деякі тонкощі. Зазвичай сідаємо з молодими батьками за комп"ютер, шукаємо в інтернеті разом оптимальні варіанти.

Жінка швидко набирає у пошуковому віконці словосполучення "дитячі ліжка" і розглядає картинки, які знайшлися по запиту.

- Он, бачте, ніби-то все ліжка однакові. Але читаємо характеристики товарів і бачимо, що одне вироблено із дерева, інше із пластику. Звичайно, дерево краще. Воно натуральне і більш екологічне. Але не факт, що у магазині вам вдасться на око розрізнити, з чого саме зроблено ліжко. Замість дерева можна помилково придбати пластик "під деревину". Тому купувати зручніше у інтернет-магазині, де ви спокійно, без зайвого галасу і тиску продавців можете прочитати про особливості товару й матеріали, з яких він зроблений. Я вже декілька разів користувалася послугами інтернет-магазину "Цезар". Вони завжди роблять доставку вчасно. І не забувають привезти окремі деталі, як це часто роблять у інших онлайн-магазинах, - каже жінка. Для новонароджених вона радить купувати ліжко з невисокими бильцями. У неї набагато легше покласти сплячу дитинку, не розбудивши її. А коли маля навчиться вставати, слід купувати більш глибоке ліжечко. Тоді малюк не зможе з нього вивалитися.

- У гонитві за стилем деякі батьки купують красиві ліжечка, які добре вписуються у інтер"єр кімнати. Та керуватися принципами краси при виборі ліжечка недоречно. В першу чергу воно повинно бути зручним для малюка і матусі. Наприклад, завжди зручно мати під ліжечком велику шухляду. Туди можна класти речі й іграшки дитини. Купувати ліжко лише із міркувань краси не варто.

Обравши дитячу краватку слід переходити до вибору колясок.

- Яких я тільки колясок на своєму віці не бачила! І "трансформери", і триколісні. Проте остаточно сказати, що найкращим є лише певний вид не можна. Якщо дитинка народилася пізньою осінню чи зимою, то у коляски однозначно мають бути великі колеса, з діаметром не менше 30 см. Маленькі колеса зазвичай загрузають у снігу і багнюці, і коляску неможливо вести. Тоді дитина дуже трясеться, прокидається і плаче. Багато мам вважають, що при слизькій погоді добре слугують гумові колеса. А на ділі виявляється все навпаки – гума погано пересувається по снігу, проте незамінна у теплу погоду. Більш тонкі пластикові колеса підходять для ожеледиць і снігів.

Зазвичай батьки не мають змоги купувати декілько колясок на різні сезони. Тому консультант магазину "Цезар" рекомендує обирати моделі із можливістю заміни колес. При виборі типу коляски слід обов"язково враховувати її габарити і вагу. Коляска повинна бути доволі просторою для дитини, проте повинна влазити у тісний ліфт. Тут має значення і її ширина, і можливість регулювання висоти ручки.

- Економніше за все буде придбати універсальну коляску або коляску-трансформер, яка із коляски-люльки перетворюється у прогулянкову коляску. Якщо на вулиці вітер, малюка разом із кузовом можна розгорнути до себе. Купуючи коляску обов"язково слід оцінити її вагу, перевірити, чи зможете ви її підняти по сходах. Зазвичай батьки обмежуються хорошою добротною, але більш дорогою коляскою-трансформером чи "класикою", а потім купують легку і недорогу коляску-трость. Вона має таку назву, бо у складеному вигляді дійсно нагадує трость. Така коляска легко складається і мало важить. Вона підійде для дитини, яка вже підросла. Але це літній варіант. Взимку дитині у такій колясці буде доволі холодно, тому у холодну пору слід користуватися теплими прогулянковими колясками, - каже Раїса Леонідівна. Окрім того вона радить купувати коляску на ременях, вона більш маневрена, ніж пружинна. Ремені дозволяють легко заколисувати дитину.

Батькам-автолюбителям слід неодмінно придбати дитяче автокрісло. Будь-яка навіть незначна аварія для дитини набагато небезпечніше, ніш для дорослого. Адже м"язи і зв"язки у дітей дуже слабкі. У багатьох країнах питання наявності автокрісла у машині вирішено на законодавчому рівні.

- Таке крісло має каркас із алюмінію чи пластику. Чим надійніший каркас, тим дорожче коштує бебі-крісло. Відповідно дорогі моделі більш безпечні для дитини, - розповідає Дмитро Драпей, батько двох дітей і власник автолюбитель зі стажем. – Але навіть найбезпечніше крісло може бути незручним, і дитина буде постійно плакати і намагатися вилізти з нього. Тому обирайте автокрісло із зручною спинкою. Коли купували своє, садили у нього старшого Ваньку. Дивилися, чи не завелике воно для дитини, чи не тісне. Спинка має бути вище дитячої голови, трохи вглиблюватися у нижній частині і бути випуклою у відділі попереку.

У авто кріслі мають бути боковини, які при аварії захистять дитину від бокових пошкоджень, а також м"які, широкі й міцні ремені. 


Зараз ви читаєте новину «Дерев"яні дитячі ліжка більш екологічні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі