пʼятниця, 09 вересня 2011 12:12

Депутати пропонують ввести для України другий часовий пояс

Депутати пропонують ввести для України другий часовий пояс

Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту змінити порядок обчислення часу на території України, повідомляє Українська правда.

Відповідний проект постанови було схвалено на засіданні комітету, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Проектом пропонується встановити на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години.

На думку народних депутатів, щорічне переведення годинників на зимовий та літній час "викликає так званий часовий стрес і негативно впливає на психологічний та фізичний стан людини, а це - більші витрати, ніж незначна економія електроенергії".

Зокрема, підкреслювалося на засіданні, оскільки люди добре відчувають зміну біоритмів у природі, у періоди переведення годинників (навесні та восени) кількість звернень до лікарів зростає.

Зазначалося також, що потреба в ухваленні проекту постанови виникла "зважаючи на численні звернення громадян України про відмову від практики переведення годинників на зимовий і літній час та з метою запобігти негативному впливу на здоров?я громадян внаслідок переведення годинників на годину вперед та на годину назад".

Як відомо, Росія вже відмовилася від переведення годинників.

Зараз ви читаєте новину «Депутати пропонують ввести для України другий часовий пояс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі