середа, 14 липня 2010 09:39

Депортований із США 12-й "російський агент" працював на Microsoft

Депортований із США 12-й "російський агент" працював на Microsoft

Громадянин РФ Олексій Каретніков, депортований у вівторок владою США у зв'язку з порушенням імміграційного законодавства, проживав в околицях Сіетлу і був співробітником компанії Microsoft, повідомив у вівторок увечері телеканал Komo News Seattle.

За словами співробітників федеральних правоохоронних органів, Каретніков жив в околицях Сіетлу. За словами одного чиновника, він знаходився в США менше року. Ім'я Каретнікова вдалося знайти за адресою в місті Редмонд, стверджує телеканал. Редмонд (штат Вашингтон) відомий, перш за все, тим, що саме там розташована штаб-квартира Microsoft.

За даними видання, Каретнікову 23 роки. Microsoft підтвердила, що Каретніков менше року працював в компанії тестером програмного забезпечення на стартовій позиції. Компанія не стала зупинятися на подробицях того, що входило в обов'язки колишнього співробітника, і не уточнила, коли саме він почав працювати, зазначає телеканал.

У соціальній мережі Facebook є декілька Олексіїв Каретнікових, проте під опис, що наводиться ЗМІ, ідеально підходить тільки один - 23-річний Каретніков, підтверджує сторінка в Facebook, жив в Редмонді, працював в Microsoft.

Також на сторінці повідомляється, що він в 2009 році закінчив Санкт-Петербурзький Політехнічний університет і одружений з дівчиною на ім'я Юлія Дуднікова, котра закінчила той же ВНЗ в нинішньому році. У друзях на Facebook у нього 42 людини.

Про депортацію Каретнікова стало відомо кілька годин тому. Представник міністерства внутрішньої безпеки США Метт Чендлер повідомив, що росіянина вислали з країни на підставі порушення ним імміграційного законодавства. Проте раніше газета Wall Street Journal повідомляла, що у вівторок з країни може бути депортований дванадцятий росіянин, затриманий в США за підозрою в причетності до "шпигунського скандалу".

Ім'я його газета не назвала. Ніяких звинувачень в роботі нелегальним агентом росіянинові пред'явлено не було, оскільки слідство не має в своєму розпорядженні доказів його причетності до протиправної діяльності, стверджувало видання з посиланням на представників американських федеральних правоохоронних органів.

Як повідомлялося, ще напередодні підозрюваний знаходився під вартою, і його готували до депортації із США. Американська віза молодого чоловіка була анульована ще 26 червня. Цього дня його і затримали, тобто напередодні масових арештів "російських шпигунів". За деякими даними, його можуть вислати із США в середу, 14 липня.

Росія і США поставили, як здавалося тоді, крапку в "шпигунському" скандалі минулої п'ятниці, обмінявши у Відні четверо росіян, засуджених за шпигунство і помилуваних президентом РФ Дмитром Медведєвим, на десять російських громадян, затриманих в США за звинуваченням в нелегальній діяльності.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Депортований із США 12-й "російський агент" працював на Microsoft». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі