четвер, 02 жовтня 2014 14:53

Гроші, які збирали на армію по смс "565", передали Раді волонтерів при Міноборони

Гроші, які збирали на армію по смс "565", передали Раді волонтерів при Міноборони

Міністерство оборони України створить Раду волонтерів при відомстві, в розпорядження якого будуть передані гроші, зібрані під час акції "Підтримай українську армію за номером 565".

Про це заявив міністр оборони Валерій Гелетей на зустрічі керівництва Міноборони і Генштабу з волонтерами в четвер в Києві.

"Я прийняв рішення передати волонтерам бюджетні кошти, які зібрані за програмою" Підтримай українську армію за номером 565 "в сумі 60 млн грн в рамках процедур чинного законодавства", - сказав міністр.

За словами Гелетея, саме ця Рада визначатиме, як розподілити ці кошти.

"Це ті гроші, з яких ми почнемо працювати... всі кошти, які будуть йти на ці рахунки - розподілятися будуть виключно волонтерами", - пояснив Гелетей.

Він також розповів, що Рада волонтерів буде займатися забезпеченням армії одягом, харчуванням, спорядженням, ремонтом техніки, закупівлею оптичних приладів, а також питаннями реабілітації учасників АТО. Крім того, міністр висловив сподівання, що волонтери погодяться зайняти деякі посади в Міністерстві оборони.

"Найближчим часом я запропоную волонтерам... місця, якщо у них буде бажання, (очолити - ред.) департаменти в Міністерстві оборони України", - зазначив глава Міноборони.

Гелетей також заявив, що вже призначив волонтера Юрія Гусєва керівником економічного департаменту Міноборони, в підпорядкуванні якого знаходиться більше 100 підприємств. За його словами, ці підприємства до теперішнього часу були збитковими, і висловив надію, що з часом вони стануть прибутковими. Крім того, він запропонував волонтеру Давиду Арахамія координувати роботу Ради волонтерів. В свою чергу Арахамія зазначив, що в п'ятницю для підпису міністра буде підготовлено відповідний наказ про створення Ради волонтерів.

Зараз ви читаєте новину «Гроші, які збирали на армію по смс "565", передали Раді волонтерів при Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі