субота, 18 червня 2022 07:30

День батька в Україні: коли та як святкують

День батька в Україні: коли та як святкують
День батька щороку відзначають у третю неділю червня. Фото: Pexels

Сімейні свята завжди були особливими. В умовах війни українці ще більше почали цінувати дні, які можна провести в колі родини.

Війна принесла біль у кожну сім'ю. Більшість батьків захищають свою землю від агресора. Тому цьогорічний День батька - особливий. Gazeta.ua розкаже, коли привітати батьків і як виникло це свято.

День батька відзначають щороку в третю неділю червня. Цього року свято припадає на 19 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мірошниченко побачив сім'ю уперше з початку війни: зворушливе відео

З'явилося свято в США й поширилося в усьому світі.

Ідея вшановувати батьків з'явилася в Америці 1909-го. Місис Додд з міста Спокан виступила з ініціативою створення дня в році, коли б діти могли висловити подяку й шанування своїм дбайливим батькам. Таким чином вона увічнила пам'ять свого батька, який виховав шістьох дітей без матері.

Кожному батькові буде приємно почути привітання цього дня.

1 червня відзначали не лише Міжнародний день захисту дітей, а й День батьків. Цьогоріч для українців ці свята мають особливе значення. Адже тисячі жінок виїхали за кордон, рятуючи від війни дітей. А чоловіки боронять українську землю від російської навали.

Війна, яку розв'язала Російська Федерація проти України 24 лютого, змусила багато українських родин розлучитися. Винятком не стали й зіркові сім'ї, які так само змушені жити на відстані з рідними й коханими. Кого саме зі знаменитостей розлучила війна, читайте в матеріалі Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «День батька в Україні: коли та як святкують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua