середа, 10 жовтня 2007 16:36

Дагестанець відсудив у Росії за тортури $ 200 тисяч

П"ять мільйонів рублів відсудив в уряду Росії колишній обвинувачений в організації теракту в Каспійське 9 травня 2002 року Ханалі Умаханов. Сьогодні Радянський суд Махачкали задовольнив його позовні вимоги про відшкодування моральної шкоди, заподіяної в результаті незаконного притягання до кримінальної відповідальності.

Умаханов був затриманий в Москві в лютому 2003 року. Окрім каспійського теракту, що забрав життя 43 людей, йому інкримінували ще декілька статей КК. Ось що сказано в його позовній заяві: "Протягом двох днів мене тримали в ІТУ Ленінського РВВС (Махачкали). Потім перевели в будівлю "шостого відділу" і почали жорстоко катувати. Це продовжувалося приблизно 6-7 днів, після чого мене перевезли в якійсь РВВС в гірській місцевості.. я піддавався жорстоким тортурам, в результаті яких неодноразово непритомнів і у результаті втратив розум."

Адвокат Умаханових, виступаючи в дебатах, сказав: "Якщо суду або відповідачеві ця сума здасться надмірною, хай він подумає, чи згоден він за 5 млн. рублів пережити те, що пережив Умаханов". Представник казначейства обмежився однією фразою: "Прошу задовольнити позов в розумних межах", повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Дагестанець відсудив у Росії за тортури $ 200 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі