субота, 23 лютого 2019 14:44

Cвященик РПЦ влаштував стрілянину

Cвященик РПЦ влаштував стрілянину
Клірик храму ієрей Роман Гелета стверджує, що при сутичках біля храму постраждали його дружина і мати Фото: obozrevatel.com

У селі Жидичин Ківерцівського району на Волині стався конфлікт зі стріляниною навколо Свято-Миколаївського храму, громада якого днями перейшла до ПЦУ.

Про подробиці інциденту повідомив свідок Тарас Висоцький на сторінці Facebook.

"О 03.30 годині настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм. Вигукував при цьому: "Я стріляю", а також "Даю годину, і всіх буду розстрілювати. Було зроблено 4 постріли", - стверджує Висоцький.

Також інформує, що у п'ятницю близько 23:00 зафіксований факт підпалу господарських споруд з живим поголів'ям на території монастирської економії. Пожежу вдалося загасити власними силами, а представники ДСНСУ склали відповідний акт.

Раніше Висоцький повідомляв у Facebook, що за перехід до єдиної помісної церкви проголосували 390 членів жидичівської релігійної громади.

Поліція зареєструвала повідомлення та проводить його перевірку.

У Волинській єпархії УПЦ МП заявили, що 22 лютого "в присутності представників Київського патріархату група рейдерів зрізала болгаркою замки з дверей Свято-Миколаївського храму та захопила його".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість парафій, які перейшли до Православної Церкви України

Клірик храму ієрей Роман Гелета стверджує, що при сутичках біля храму постраждали його дружина і дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети.

Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній після богослужіння у Чернівцях заявив, що розпоряджатися церковним майном має право громада, а не священнослужителі храму.

За його словами, саме парафіяни повинні вирішувати – залишатися у підпорядкуванні РПЦ чи приєднатися до Помісної церкви, передає 5 канал.

Зараз ви читаєте новину «Cвященик РПЦ влаштував стрілянину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі