вівторок, 11 грудня 2007 17:27

Cristie"s поверне Росії викрадені рукописи

Зняті на вимогу Россвязьохранкультури з торгів Cristie"s документи, викрадені раніше з Російського державного військового архіву, будуть повернені до Росії, повідомив на прес-конференції у вівторок начальник управління по збереженню культурних цінностей Росзвязохоронкультури Віктор Петраков.

"У нас розроблена і налагоджена схема по роботі з аукціонними будинками.Cristie"s завжди йде нам назустріч, як і на цей раз. Ми довели кримінальний характер цієї історії, надали Cristie"s всі необхідні папери, вони їх прийняли. Ми чекаємо, що документи будуть повернені у військовий архів після нового року", - сказав Петраков.

Йдеться про 41 предмет, серед яких значиться наказ по Київському військовому округу 1940 року за підписом генерала Жукова.

Росзвязохоронкультура виявила рукописи і книги серед лотів, що призначалися для продажу на Cristie"s в Лондоні 29 листопада, після чого вони були зняті з торгів для з"ясування обставин, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Cristie"s поверне Росії викрадені рукописи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі