понеділок, 06 серпня 2018 18:25

Чому виникає підліткова жорстокість

Чому виникає підліткова жорстокість
В Одесі підлітки побили однокласницю. Фото: 5.uа

Наприкінці липня в Одесі підлітки побили свою однокласницю. Дівчина плакала та не чинила опору. Після знущання постраждалу пограбували.

Поліція вияснила, що причиною конфлікту між дівчатами став хлопець. Він раніше зустрічався з однією із нападниць. Згодом почав залицятися до потерпілої.

Батьків усіх правопорушниць притягнули до адміністративної відповідальності.

"Такі речі відбуваються всюди та постійно. Можливо, не такі жорстокі. Можливо, не всі відзняті на мобільний або просто краще приховані. Справа не тільки в телебаченні, у голлівудських бойовиках чи у поганому вихованні окремих батьків. Абсолютно кожен із нас може пригадати подібну історію зі своїх шкільних років. Так, вона не обов'язково стосувалась саме вас. Можливо, ваших однокласників чи просто когось там зі школи", - пише у facebook журналістка Тетяна Власова.

За словами жінки, у всіх класах були "походеньки за школу, ці постійні розборки, синці". Раніше просто не було соціальних мереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі побили сироту та зняли відео

Зараз є соціальні мережі. Ми щоразу жахаємось, коли дивимось подібні відео. Але якщо ми не бачимо цих відео, - це не значить, що їх немає. Діти часто жорстокі. Підлітки бувають зарозумілі. Вони люблять грати на публіку та відчувати себе крутими. Ми ж всі це знаємо, правда? Але ми знову і знову дивуємось та обурюємось тільки тоді, коли справа доходить до найжорстокіших бійок", - пише Власова.

Потрібно бути уважнішими і не закривати очі на подібні речі, резюмує журналіст.

У Коростені Житомирської області 2 школярки, 14 і 15 років, влаштували жорстоку бійку в місцевому парку. Ще одна школярка знімала інцидент на мобільний телефон.

Зараз ви читаєте новину «Чому виникає підліткова жорстокість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі