пʼятниця, 07 червня 2024 05:50

Чому сьогодні важливо одягати золоті прикраси: заборони та прикмети дня

Чому сьогодні важливо одягати золоті прикраси: заборони та прикмети дня
Якщо 7 червня Ввечері голосно квакають жаби - до хорошої погоди Фото: pinterest

7 червня вшановують святого священномученика Теодота, єпископа Анкирського.

Жив за часів, коли царювали Диоклитіян і Максиміян в Анкирі Галатійській. То були буремні для християн часи, адже їх ловили, катували, а потім їхні тіла викидали псам на поживу. Теодот таємно ховав всі тіла християн.

Якось він виніс з озера тіла семи мучеників і поховав їх. Теодота побачив за цим заняттям Теоктекн-ігемон, наказав схопити і довго та жорстоко мучив. Всі страждання прийняв святий з мужністю і під кінець його стратили мечем.

Прикмети

Спекотна погода за вікном - буде великий урожай зерна.

Дощить - до гарного урожаю пшениці.

Ввечері голосно квакають жаби - до хорошої погоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли святкуємо Трійцю: нова дата, традиції та заборони дня

Що не можна робити, а що варто

Цього дня не варто освідчуватися в коханні, свататися чи запрошувати на побачення. Кажуть, що всі стосунки швидко зіпсуються, а після освідчення на вас чекає відмова.

Також заборонено розповідати іншим про свої плани на майбутнє.

Хорошим знаком цього дня вважалося, якщо одягнути прикраси з золота. Цей метал в давнину вважався символом сонця, а воно, своєю чергою, символізувало здоров'я, енергію.

Відколи ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар, більшість церковних свят отримали нові дати, бо змістилися на 13 днів і тепер святкуються раніше. Це ж стосується і таких важливих свят, які присвячені Ісусу Христу. В народі їх ще називають Спасами.

Першим віряни святкують Медовий Спас, який ще часто називають Маковієм. Це день, коли в Церкві вшановують три святині: Животворящий Хрест Господній, Образ Спасителя та ікону Володимирської Божої Матері. До храмів несуть мед, щоб там його освятити.

Зараз ви читаєте новину «Чому сьогодні важливо одягати золоті прикраси: заборони та прикмети дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі