вівторок, 28 квітня 2020 19:30

Чоловік хотів незаконно продати медичні маски за кордон
4

Чоловік хотів відправити маски за кордон
Фото: СБУ
Чоловік хотів відправити маски за кордон
Чоловік хотів відправити маски за кордон
Чоловік хотів відправити маски за кордон

СБУ не дала у Кропивницькому продати за кордон велику партію товарів протиепідемічного призначення, які заборонені урядом до експорту.

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру намагався налагодити протиправний механізм продажу захисних масок до деяких країн Північної Америки та Євросоюзу. Своїх клієнтів він підшукував на спеціалізованих інтернет-платформах і пропонував замовникам одержувати відправлення через міжнародні поштові сервіси. Для приховування протиправної діяльності ділок вносив до поштової декларації неправдиві відомості щодо відправника та вмісту поштового відправлення", - йдеться у повідомленні СБУ.

Зафіксували 3 спроби незаконного переправлення масок за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саморобні маски не гірші за медичні - дослідження

Під час огляду на митному посту "Спеціалізований" Київської митниці чергової бандеролі правоохоронці виявили 3 тис. медичних масок. Підозрюваний планував їх продати за $3 тис.

"За матеріалами СБУ Державною фіскальною службою вирішується питання щодо вилучення партії засобів захисту та притягнення особи до адміністративної відповідальності", - повідомляють у спецслужбі.

Експорт медичних масок та рукавиць обмежили 80 країн світу. Це 72 країни-члени організації Світової організації торгівлі та 8 держав, які не входять у СОТ. Це пов'язано з поширенням пандемії коронавірусу, повідомили у СОТ.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік хотів незаконно продати медичні маски за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі