пʼятниця, 01 лютого 2008 13:45

Цьогорічний Віденський бал пройшов під знаком "Євро-2008" (ФОТОРЕПОРТАЖ)
8

Канцлер Австрии Альфред Гузенбауер з партнеркой Евой Штейнер, президент страны Хайнц Фишер с супругой и вице-канцлер Вильгельм Мольтерер.
Канцлер Австрії Альфред Гузенбауер з партнеркою Євою Штейнер, президент країни Хайнц Фішер з дружиною та віце-канцлер Вільгельм Мольтерер.
Під знаком майбутнього чемпіонату Європи з футболу "Євро-2008" у Відні (Австрія) в ніч на п"ятницю відбувся всесвітньо відомий Оперний бал, гостями якого стали більше 5 тисяч людей.

Серед них - політичне керівництво країни, представники австрійської і міжнародної бізнес-еліти, відомі діячі мистецтв і науки, видатні спортсмени, зокрема "кайзер німецького футболу" Франц Беккенбауер.

Центральною подією нинішнього 52-го балу став виступ 22 солістів балету на розгорненому в центрі головного залу зеленому "футбольному полі". Одягнені у футбольну форму артисти в танці зобразили поєдинок двох команд.

Перед гостями "балу балів" виступив також іспанський тенор Хосе Каррерас.

Після парадного виходу 200 пар-дебютантів нинішнього балу послідував заклик: "Вальсують всі!" І почалися танці, які зазвичай тривають до ранку.
З 1990-х років управляючий Ріхард Лугнер постійно запрошує до своєї ложі зірок зі світовим ім"ям, серед яких, зокрема, були Софі Лорен, Джоан Коллінз, Памела Андерсон, Кармен Електра та Періс Хілтон. У 2008 році такої честі удостоїться колишня дружина Мериліна Менсона - Діта фон Тіс.

Спокій і безпеку гостей Віденського оперного балу оберігали 700 поліцейських у формі і в штатському. Будівля опери була оточена, а пропускати до неї з 19.00 за місцевим часом почали тільки гостей балу.

За даними поліції, ніяких інцидентів не зафіксовано.

Щороку відвідати бал до столиці Австрії приїжджають близько 4700 глядачів з інших міст, приблизно половина з яких іноземці.

Традиція проводити такі бали бере свій початок ще з 1814-1815 років - часів Віденського Конгресу. Тоді у цьому мистецько-політичному заході брали участь танцівники та учасники опер при дворах. Перший бал під назвою Wiener Opernball відбувся у 1935 році.

Доходи від проведення оперного балу, за попередньою оцінкою, складуть більше 1,1 мільйонів євро. Всього ж бальний сезон цього року, за прогнозами Палати економіки Австрії, принесе 54 мільйони євро.

В середньому на балу гість витрачає близько 200 євро, але у Віденській опері ця сума збільшується в багато разів, враховуючи, що, наприклад, пляшка "простого" шампанського коштує 170 євро. До цього треба ще додати ціну найдешевшого квитка - на Оперний бал він коштує 230 євро.


Фото Reuters

За матеріалами "Газета по-українськи", Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «Цьогорічний Віденський бал пройшов під знаком "Євро-2008" (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі