вівторок, 19 лютого 2008 12:05

Чого українці бояться найбільше (ОПИТУВАННЯ)

Протягом 8-13 лютого 2008 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнські опитування громадської думки. Методом інтерв"ю опитано 2036 респондентів, які мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Відповідаючи на питання "Чого, на Ваш погляд, люди бояться зараз найбільше?", понад половина опитаних – 54% – назвали зростання цін і комунальних тарифів. Такої думки притримуються 62% мешканців Сходу, 54% – Півдня, 52% – Центру, 47% – Заходу.

Майже половина респондентів – 48% – думають, що найбільше люди бояться невиплати заробітних плат і пенсій. Так вважають 52% мешканців Сходу, 51% – Центру, 46% – Півдня і 43% – Заходу.

40% вважають, що найбільше люди зараз бояться втратити роботу: такої думки притримуються 44% мешканців Заходу, 41% – Сходу, 40% – Півдня і 36% – Центру.

26% вважають, що найбільше люди зараз бояться втратити працездатність: такої думки притримуються 33% мешканців Заходу, 25% – Сходу і по 24% – на Півдні і в Центрі.

20% вважають, що найбільше люди зараз бояться зростання злочинності: такої думки притримуються 22% мешканців Сходу, по 20% – на Заході і Півдні та 18% – мешканців Центру.

15% опитаних вважають, що люди найбільше бояться голоду: так вважають 19% мешканців Заходу і Півдня, 11% – Центру і 9% – Сходу.

Відповідаючи на питання, які з наведеного списку проблем регіонів повинна вирішити Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, близько 2/3 опитаних – 65% – назвали проблему зростання цін і тарифів, і майже половина опитаних – 49% сказали, що Тимошенко має вирішити проблему безробіття.

На запитання, які з наведеного списку проблем регіонів Прем"єр-міністр Тимошенко дійсно вирішує, 38% опитаних відповіли, що їм важко відповісти на це запитання, 34% не дали відповіді, 13% сказали, що Тимошенко дійсно вирішує проблему тіньової приватизації підприємств, 10% назвали проблему зростання цін і тарифів, 9% – непрозорої приватизації земельних ділянок, 8% – корупції, 5% - безробіття; менше 5% опитаних сказали, що Прем"єр Тимошенко дійсно вирішує проблеми доступності житла (4%), неякісних житлово-комунальних послуг (4%), незадовільної роботи медичних закладів (3%), неналежної роботи освітніх закладів (3%), дитячої безпритульності (3%), забруднення навколишнього середовища (3%), високого рівня злочинності (3%), наркоманії (1%) і алкоголізму (1%).

Зараз ви читаєте новину «Чого українці бояться найбільше (ОПИТУВАННЯ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі