вівторок, 15 березня 2022 04:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Цивільним видали десятки тисяч одиниць зброї - МВС

Цивільним видали десятки тисяч одиниць зброї - МВС
МВС розпочало роботу у Волинській та Рівненській областях. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Від початку війни Росії проти України цивільним надали близько десятка тисяч одиниць зброї.

Отримати зброю можна звернувшись до управління поліції, розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Кожен громадянин України може звернутися до управління поліції, довести, що він дійсно працює на захист України, працює або перебуває в лавах територіальної оборони, добровольчих формувань, територіальних громад, та отримати відповідну зброю. Йдеться насамперед про автоматичну зброю. Ми вже видали кілька десятків тисяч автоматів по країні", - сказав Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Сумщині заганяють цивільних у фейкові "зелені коридори"

Також МВС, за його словами, розпочало роботу у Волинській та Рівненській областях.

"Сьогодні, у зв'язку із загрозою з боку Білорусі, ми також працюємо у Волинській та Рівненській областях з роздачі зброї, і обов'язково зброя роздається також у Харківській області, у тих областях, які є прифронтовими, а також у Києві та Київській області", - зазначив міністр.

З 7 березня в Україні діє закон, який дозволяє цивільним українцям і іноземцям під час воєнного стану захищатися від російських окупантів зі зброєю в руках. Цивільні українці мають право отримати вогнепальну зброю і нарівні з військовими використовувати її проти російських агресорів. Жодного покарання за це не буде.

Зараз ви читаєте новину «Цивільним видали десятки тисяч одиниць зброї - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі