субота, 27 червня 2020 18:42

Чиновники вкрали кошти, які виділялися на апарати ШВЛ

Чиновники вкрали кошти, які виділялися на апарати ШВЛ
СБУ виявила зловживання чиновників через яких одна з клінічних лікарень у Сумах отримала недостатню кількість апаратів ШВЛ. Фото: Reuters

Служба безпеки України виявила зловживання посадовців, через яких одна з клінічних лікарень у Сумах отримала недостатню кількість апаратів ШВЛ.

Замість 23 апаратів штучної вентиляції легенів вона отримала лише п'ять. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що згідно з раніше укладеним договором, комерційній структурі перерахували понад 17 млн грн. За рахунок цих коштів фірма і мала поставити до лікарні апарати ШВЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Всі будуть зважені, але не всі щасливі" - Зеленський попередив про масштабну спецоперацію на дорогах

Правоохоронці встановили, що під час держзакупівель, чиновники штучно завищили вартість медобладнання на 20%.

У результаті обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів правоохоронцям вдалося вилучили документи з доказами протиправної діяльності.

Наразі, медичне обладнання перевіряється на відповідність сертифікату .

"У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, перевіряється причетність посадовців до створення злочинної схеми", - сказано в повідомленні.

Служба безпеки України повідомила про затримання в Одесі неонацистів, які намагалися підпалити мечеть напередодні Дня кримськотатарського прапора і Дня Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники вкрали кошти, які виділялися на апарати ШВЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі