середа, 04 січня 2023 14:50

Циклон Axel принесе в Україну справжні морози: оновлений прогноз

Четвер стане в Україні днем зміни спокійної, переважно сухої та теплої повітряної маси на холоднішу та мокрішу.

У більшості областей пройдуть дощі, які через поступове зниження температури повітря будуть із мокрим снігом, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. Опади можуть бути помірними, у південній частині переважно невеликі.

"Циклон Axel з північного заходу, з районів Скандинавії, прискаче вже завтра в Україну разом з атмосферними фронтами та зумовить суттєву зміну в погоді. У східних областях дощ та мокрий сніг більш ймовірні в другій половині дня та ввечері. При переміщенні атмосферних фронтів 5 січня західний та південно-західний вітер посилюватиметься до сильного, місцями до 15–20 метрів за секунду. А при посиленні вітру температура повітря видається нижчою, ніж насправді", – йдеться в повідомленні.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Четвер стане в Україні днем зміни спокійної, переважно сухої та теплої повітряної маси на холоднішу та мокрішу
Четвер стане в Україні днем зміни спокійної, переважно сухої та теплої повітряної маси на холоднішу та мокрішу

Температура повітря найближчої ночі в Україні очікується від +4℃ до -3℃, завтра вдень ще побуде досить тепла погода, +3...8℃, на півдні та заході місцями буде до +7...11℃. Найхолодніше вже буде на північному сході України, 0...+4℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вершині українських Карпат панує зима: атмосферне фото

У Києві 5 січня очікується волога, з опадами, вітряна погода. Пориви західного, південно-західного вітру досягатимуть 15–18 м/с. Найближчої ночі передбачається +1...3℃, а завтра вдень стовпчики термометрів коливатимуться в межах +5...6℃.

"Така різка метеорологічна зміна не повинна вас захопити зненацька. Особлива увага до самопочуття, хронічних судинних недуг, відповідного одягу та взуття, вибору місця паркування автомобіля тощо. Надалі, після проходження атмосферних фронтів, з їхнього тилу, з півночі, почне затікати до нас вже справжнє зимове повітря. Очікується похолодання до морозів", – наголосила Діденко.

Найхолоднішими в найближчій Різдвяній перспективі будуть Сумщина, Харківщина, Чернігівщина, Київщина, Черкащина, Полтавщина, Луганщина, частина Дніпропетровщини та Запоріжжя. У нічні години впродовж 7–9 січня тут температура повітря може опускатися до -10...16℃.

Похолодання загалом торкнеться всієї України. Південна частина та західні області меншою мірою відчують це суттєве зниження температури повітря.

Погода в Україні на різдвяно-новорічні свята буде така ж, як і торік – без великих морозів, малосніжна, здебільшого тепла, з дощами, повідомив народний синоптик Станіслав Щедрін. Загалом цьогорічна зима не повинна бути занадто холодна. Сильних морозів не буде, як минулої та позаминулої зими, сказав він.

У Києві 4 січня температура повітря почне знижуватися, хоча все ще залишатиметься "плюсовою", впродовж дня +3...5℃. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5–10 м/с. Надалі температура повітря ще знижуватиметься, опади спочатку з'являться у вигляді дощу, потім перейдуть у мокрий сніг та сніг.

Зараз ви читаєте новину «Циклон Axel принесе в Україну справжні морози: оновлений прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі