четвер, 24 жовтня 2024 22:06

Цифри шокують: скільки українців "за" вступ до ЄС і НАТО

Цифри шокують: скільки українців "за" вступ до ЄС і НАТО
Понад 80% українців підтримують вступ до НАТО і ЄС. Фото: Інтерфакс

У референдумі про вступ України до Європейського Союзу взяли б участь понад 80% українців, якби він відбувся. За приєднання проголосували б 88%. А вступ до НАТО підтримали б 86% українців, які б узяли участь у такому референдумі.

Такі результати опитування соціологічної служби Центру Разумкова, передає "Інтерфакс-Україна".

На заході України за вступ до ЄС проголосували б 96% українців, які б узяли участь у потенційному референдумі. У центральних регіонах таких 90% українців, на сході — 81%, а на півдні — 69% (20% серед них виступили б проти вступу).

Водночас 82% українців також би взяли участь у референдумі про вступ України до НАТО. 86% із них би проголосували за приєднання до Альянсу.

За регіонами ситуація подібна до тієї, що була б за умови референдуму про вступ до ЄС: за приєднання до НАТО були б 95% жителів заходу, 88,5% жителів центру, 78% жителів сходу (проти 16%) і 64% жителів півдня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп обганяє Гарріс: опитування

Соціологи кажуть, що частка тих, хто проголосував би за вступ до ЄС і до НАТО, зростає. Так, у листопаді-грудні 2021 року за членство в ЄС були б 78% учасників потенційного референдуму, а 18% — проти. Тим часом за вступ до НАТО тоді були 70% українців, проти — 24,5%.

Жителі Російської Федерації втратили інтерес до операції Збройних сил України на Курщині.

Найбільшою подією вересня, як і місяць тому, опитані жителі РФ назвали ситуацію в Курській області, свідчить опитування незалежного "Левада-центру". Водночас їхня значимість суттєво знизилася - 12% (проти 40% у серпні).

Зараз ви читаєте новину «Цифри шокують: скільки українців "за" вступ до ЄС і НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі