четвер, 31 грудня 2020 14:26

Чи можна захворіти коронавірусом і грипом одночасно

Чи можна захворіти коронавірусом і грипом одночасно
Заразитися коронавірусом і грипом одночасно неможливо. Фото: t.me/KyivCityOfficial

Побоювання, що людина може заразитися відразу двома небезпечними вірусами, - коронавірусом і грипом - марні. Природа задумала так, що два збудники при потраплянні в одну клітку не уживаються. Імунна система реагує на вторгнення вірусу виробленням захисного білка - інтерферону, що заважає проникненню в клітину інших вірусів.

Симптоми коронавірусу і грипу схожі. Однак грип має короткий інкубаційний період. Про це розповіла лікарка-вірусологиня, доктор медичних наук професор Алла Мироненко, пишуть "Факти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український лікар спрогнозував кінець пандемії коронавірусу

"Людина, яка заразилася грипом вранці, до вечора розуміє, що вона захворіла. Також для грипу характерний стрімкий розвиток хвороби. А за зараження коронавірусом перебіг часто млявий: температура сьогодні є, а завтра нормальна, потім знову підвищена. Пневмонія може бути, або ні", — сказала лікарка.

За її словами, під час коронавірусу у хворого може приєднатися бактеріальне ускладнення, з'явитися діарея, за допомогою якої організм намагається позбутися від токсинів.

За останню добу в Україні виявили 9 699 нових хворих на коронавірус. Із них дітей – 341, медпрацівників – 439. Загалом, станом на ранок 31 грудня, маємо 1 055 047 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 18 533 летальні. 209 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 709 993 пацієнти, із них за останню добу - 11 803.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна захворіти коронавірусом і грипом одночасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі