пʼятниця, 27 грудня 2019 17:52

Чи буде сніг на Новий рік: синоптик дала прогноз

Чи буде сніг на Новий рік: синоптик дала прогноз
На Новий рік температура підніметься до +3. Фото: journalist.today

Кияни можуть залишитися на Новий рік без снігу, оскільки він випаде та розтане. У святкову ніч температура в столиці очікується близько нуля

"Сніг розпочався в Києві у п'ятницю, 27 грудня, але поки що він відразу тане через плюсову температуру. Така ж погода очікується і в суботу. А ось в ніч на 29-те, на неділю, сніг уже не буде танути, оскільки температура перейде нижче нуля, до -2...-3 морозу. І тому якийсь сніговий покрів може утворитися, 2-3 сантиметри", - повідомила заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриють опади

Потім сніг припиниться, а температура триматиметься на позначці - 2. Протримається мороз і понеділок, 30 грудня, коли температура вночі може впасти до -5 градусів, вдень до -1...-3 градусів. Але у вівторок, 31 грудня, знову очікується потепління до +2...+3 градусів. Така ж температура буде і 1 січня.

До середини січня в Україні, скоріше за все, встановиться морозна погода.

У січні очікується приплив теплого повітря з Середземного моря. Тому дощу буде більше, ніж снігу. Американська модель CFS прогнозує додатне відхилення температури більш, ніж на 2 градуси, від багаторічної метеорологічної норми.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде сніг на Новий рік: синоптик дала прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі