четвер, 24 грудня 2009 12:11

Черновецького змусять пускати в Київраду всіх охочих

Черновецького змусять пускати в Київраду всіх охочих

Прокуратура Києва вимагає від мера Києва Леоніда Черновецького відмінити його розпорядження від 23 листопада про посилювання правил допуску посадовців на пленарні засідання Київської міської ради.

Про це йде мова в протесті прокуратури від 18 грудня.

У своєму протесті прокуратура відзначає, що Черновецький незаконно і всупереч чинному законодавству обмежив доступ в сесійну залу.

На думку прокуратури, робота Київради, як і в цілому органів місцевого самоврядування, повинна будуватися на принципах гласності, підзвітності і відповідальності перед територіальною громадою.

У зв"язку з цим, на думку прокуратури, сесії будь-якої місцевої ради повинні проводитися гласно, і лише у разі потреби - в закритому режимі.

Також прокуратура відзначає, що певні категорії осіб можуть безперешкодно відвідувати приміщення органів місцевого самоврядування. До таких категорій осіб відносяться співробітники прокуратури, міліції, депутати Верховної Ради і їх помічники.

Прокуратура вважає, що, приймаючи своє розпорядження, Черновецький не врахував вказані норми законодавства і створив штучні обмеження для перебування в сесійній залі.

У зв"язку з цим прокуратура припинила дію розпорядження Черновецького і вимагає від мера відмінити його. Прокуратура провела перевірку розпорядження Черновецького про посилювання правил допуску на сесії Київради за зверненням народного депутата від НУНС Кирила Куликова. Пред"явивши цей протест прокурора охороні на вході в хол біля сесійної зали, голова фракції блоку свого імені в Київраді Віталій Кличко зміг провести в хол багато помічників і прес-секретарів депутатів, які знаходилися в коридорі.

Нагадаємо, мер Києва Леонід Черновецький 23 листопада підписав розпорядження , яким посилив правила відвідин засідань Київради охочими.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Черновецького змусять пускати в Київраду всіх охочих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі